Ons team

Oriana Koopmans - Vroedvrouw & Lactatiekundige IBCLC

Samen met mijn zus en moeder mocht ik in het mooie Grimbergen opgroeien. Op vijfjarige leeftijd verloor ik mijn vader aan kanker. Als kind zei ik altijd 'later word ik verpleegster om andere zieke papa's te helpen' en deze gedachte is nooit verdwenen...

Na het secundair onderwijs koos ik toch voor de opleiding als vroedvrouw en hier heb ik geen seconde spijt van! Tijdens mijn opleiding besefte ik meer dan ooit dat dit het mooiste beroep moest zijn. Ik herinner me nog steeds de tranen die over m'n wang rolde toen ik voor het eerst een jongetje geboren zag worden. Ik zal nooit vergeten hoe blij ik was toen ik voor het eerst een babybadje mocht geven, hoe gelukkig ik was toen ik voor het eerst een bevalling begeleidde en hoe trots ik was wanneer ik een borstvoedingsmoment mocht laten slagen! Kortom voor mij bestaat er geen mooier beroep. 

Na mijn studies ging ik gedurende drie jaar aan de slag als thuisverpleegkundige bij Solidariteit voor het Gezin. Na twee jaar werken als verpleegkundige begon het toch weer te kriebelen en startte ik 1 juli 2017 als zelfstandige vroedvrouw aan huis. Na 1 jaar te werken als zelfstandige vroedvrouw heb ik beslist om mij te specialiseren in borstvoeding en de opleiding Lactatiekunde te volgen. Ondertussen ben ik afgestudeerd voor deze studie en ben ik naast vroedvrouw, ook lactatiekundige.

Een eigen gezinnetje en zelfstandig vroedvrouw!

In 2020 kocht ik samen met mijn echtgenoot Kevin een huisje te Humbeek. Samen vormen wij een gelukkig gezinnetje met ons zoontje, hondje en ons paard. In november 2019 werd ik voor het eerst mama van ons zoontje Louan, hij maakt ons gezinnetje compleet.

Dankzij een bloeiende zaak, kon ik samen met Debbie een vroedvrouwenpraktijk vormen. Op 1 april 2021 werd Vroedvrouwenpraktijk De Bloesem geboren!

- Love the life you live, Live the life you love.


Debbie Knop - Vroedvrouw & Draagconsulente

Mijn naam is Debbie, 25 jaar en trotste meter van een prachtige jongen. Ik ben geboren in een gezin met 2 broers en een zus. Als klein meisje was het steeds mijn droom om mensen te helpen, toen had ik nog het idee om als dierenarts aan de slag te gaan maar eens ik groter werd en de wereld leerde ontdekken, stelde ik die droom steeds meer en meer in vraag. ​Ik zag met wat voor liefde mijn mama steeds klaarstond voor mij, alsook voor mijn 2 andere broers en zus. Hoe ze steeds elke dag opnieuw alles voor ons deed zonder enige moeite. De liefde die een moeder voor haar kind heeft is onvoorwaardelijk en daaruit is het idee om vroedvrouw te worden gegroeid. Het was dan ook logisch dat ik die studierichting gekozen heb.

Tijdens mijn stages viel het al heel snel op dat dit 'de' job was voor mij. Het kunnen opvolgen van een zwangerschap waaruit zo een prachtig wondertje groeit. Het kunnen bijwonen van een van de mooiste momenten uit iemands leven, ik wist gewoon dat dit iets voor mij was. Als vroedvrouw kan je zoveel betekenen, je kan een steun en toeverlaat zijn voor de toekomstige ouder maar ook bij een eventueel rouwproces kan je een ondersteunde rol betekenen. Je kan delen in geluk en verdriet. En als vroedvrouw is dit waar ik voor wil staan. Iemand die er altijd is met raad en daad als het nodig is, iemand waar je je hart bij kan luchten, kortom iemand die je toelaat bij de meest intense gebeurtenis van je leven. 

Toekomstdoelen

Ik heb recent mijn certificaat als draagconsultente mogen ontvangen. Ouders met een basis aan vertrouwen om hun kind te dragen de praktijk zien verlaten verwarmt mijn hart. In het najaar 2022 zal ik nog een extra opleiding volgen om me nog meer te verdiepen in het dragen van kinderen alsook babycounseling.


Ik ben iemand die er steeds alles aan zal doen om de vooropgestelde doelen te behalen. Op die manier ben ik er ook in geslaagd om mijn zelfstandig zijn uit te breiden, met trots ben ik dan ook aan het werk als zelfstandig vroedvrouw. Ik heb mijn hart verloren aan de zorg en ben dan ook een vroedvrouw in hart en nieren. Hopelijk kan ik er als vroedvrouw dan ook voor zorgen dat ik jullie kan uitzwaaien met een berg aan vertrouwen om de toekomst als ouders aan te gaan. 

'a truly great midwife is hard to find, difficult to part with and impossible to forget.'


Bijscholingen

Recent gevolgde bijscholingen door minstens 1 van ons beide

 • Cursus Flesvoeding
 • Postgraduaat Lactatiekunde (Oriana)
 • VBOV Borstvoedingscongres
 • Care4Education: Baby's en borstvoeding, een ideale combinatie?!
 • VBOV Trefdag
 • Postpartum@home
 • Care4Education: Baby's en borstvoeding, de uitdaging waard!
 • Opleiding tot draagconsulente (Debbie)
 • EHBO bij pasgeboren, de neonaat en volwassenen.

Geplande bijscholingen

 • Jaaropleiding draagconsulente
 • Perinatale mentale gezondheid & infant mental health