Over ons...

Vroedvrouwenpraktijk de Bloesem ontstond op 1 april 2021 toen Debbie & Oriana de handen in elkaar sloegen en een samenwerking begonnen! Al snel groeide deze mooie praktijk tot een gevestigde waarde in de buurt. De bloesem bestaat ondertussen uit 4 vroedvrouwen, Oriana, Debbie, Axelle & Chloé. Wij bevinden ons op 3 locaties, te Grimbergen, Humbeek & Kapelle-op-den-Bos.

Vroedvrouwen

Debbie - Vroedvrouw & draagconsulente

Mijn naam is Debbie, 28 jaar en trotste mama van een prachtige dochter, Liv (°2023). Ik ben geboren in een gezin met 2 broers en een zus. Als klein meisje was het steeds mijn droom om mensen te helpen, toen had ik nog het idee om als dierenarts aan de slag te gaan maar eens ik groter werd en de wereld leerde ontdekken, stelde ik die droom steeds meer en meer in vraag. ​Ik zag met wat voor liefde mijn mama steeds klaarstond voor mij, alsook voor mijn 2 andere broers en zus. Hoe ze steeds elke dag opnieuw alles voor ons deed zonder enige moeite. De liefde die een moeder voor haar kind heeft is onvoorwaardelijk en daaruit is het idee om vroedvrouw te worden gegroeid. Het was dan ook logisch dat ik die studierichting gekozen heb. 

Tijdens mijn stages viel het al heel snel op dat dit 'de' job was voor mij. Het kunnen opvolgen van een zwangerschap waaruit zo een prachtig wondertje groeit. Het kunnen bijwonen van een van de mooiste momenten uit iemands leven, ik wist gewoon dat dit iets voor mij was. Als vroedvrouw kan je zoveel betekenen, je kan een steun en toeverlaat zijn voor de toekomstige ouder maar ook bij een eventueel rouwproces kan je een ondersteunde rol betekenen. Je kan delen in geluk en verdriet. En als vroedvrouw is dit waar ik voor wil staan. Iemand die er altijd is met raad en daad als het nodig is, iemand waar je je hart bij kan luchten, kortom iemand die je toelaat bij de meest intense gebeurtenis van je leven.

Toekomstdoelen

Ik heb recent mijn certificaat als draagconsultente mogen ontvangen. Ouders de praktijk zien verlaten met een basis aan vertrouwen om hun kind te dragen verwarmt mijn hart.

Ik ben iemand die er steeds alles aan zal doen om de vooropgestelde doelen te behalen. Op die manier ben ik er ook in geslaagd om mijn zelfstandig zijn uit te breiden, met trots ben ik dan ook aan het werk als zelfstandig vroedvrouw. Ik heb mijn hart verloren aan de zorg en ben dan ook een vroedvrouw in hart en nieren. Hopelijk kan ik er als vroedvrouw dan ook voor zorgen dat ik jullie kan uitzwaaien met een berg aan vertrouwen om de toekomst als ouders aan te gaan. 

Oriana - Vroedvrouw & lactatiekundige IBCLC/ PG

Samen met mijn zus en moeder mocht ik in het mooie Grimbergen opgroeien. Op vijfjarige leeftijd verloor ik mijn vader aan kanker. Als kind zei ik altijd 'later word ik verpleegster om andere zieke papa's te helpen' en deze gedachte is nooit verdwenen...

Na het secundair onderwijs koos ik toch voor de opleiding als vroedvrouw en hier heb ik geen seconde spijt van! Tijdens mijn opleiding besefte ik meer dan ooit dat dit het mooiste beroep moest zijn. Ik herinner me nog steeds de tranen die over m'n wang rolde toen ik voor het eerst een jongetje geboren zag worden. Ik zal nooit vergeten hoe blij ik was toen ik voor het eerst een babybad mocht geven, hoe gelukkig ik was toen ik voor het eerst een bevalling begeleidde en hoe trots ik was wanneer ik een borstvoedingsmoment mocht laten slagen! Kortom voor mij bestaat er geen mooier beroep. Na mijn studies ging ik gedurende drie jaar aan de slag als thuisverpleegkundige. Na twee jaar werken als verpleegkundige begon het toch weer te kriebelen en startte ik 1 juli 2017 als zelfstandige vroedvrouw aan huis. Na 1 jaar te werken als zelfstandige vroedvrouw heb ik beslist om mij te specialiseren in borstvoeding en de opleiding Lactatiekunde te volgen. Ondertussen ben ik afgestudeerd voor deze studie en ben ik naast vroedvrouw, ook lactatiekundige. Later deed ik een bijkomende internationaal examen IBCLC.

Een eigen gezinnetje en zelfstandig vroedvrouw!

In 2020 kocht ik samen met mijn echtgenoot Kevin een huis te Humbeek. Samen vormen wij een gelukkig gezinnetje met onze 2 zoontjes, hondje en ons paard. In november 2019 werd ik voor het eerst mama van ons zoontje Louan. In april 2024 mochten wij ons 2e kindje verwelkomen, Lothar. Zij maken ons gezinnetje compleet.

Dankzij een bloeiende zaak, kon ik samen met Debbie een vroedvrouwenpraktijk opstarten.

Axelle - Vroedvrouw

Ik ben Axelle, blij mij hier te mogen voorstellen als vroedvrouw binnen 'De Bloesem'.

Ik ben zelf ook mama van twee, (Maëlle, 2018) en (Lou, 2020).
Ik ben afkomstig uit Dilbeek, maar nadien de liefde gevolgd regio Vilvoorde.

Toen ik na het secundair een keuze moest maken over mijn verdere loopbaan, was de keuze snel gemaakt: ik zou vroedvrouw worden! Ik studeerde in 2015 af en ging meteen aan de slag als thuisverpleegkundige. Ik deed er zeer veel ervaring op. De lieve, dankbare mensen die je keer op keer staan op te wachten en je met open armen ontvangen vond ik geweldig en zo hartverwarmend!
Het is dat gevoel dat ik telkens weer probeer te bekomen bij de gezinnen waar ik op huisbezoek ga. Toen in 2017 mij de mogelijkheid werd gegeven om met enkele vroedvrouwen binnen het Wit-gele kruis een vroedvrouwenteam op te starten vanuit het niets, heb ik deze kans zonder twijfel gegrepen! Een droom die uitkwam!

Nadien was het tijd om mijn vleugels uit te slaan na deze mooie periode. Ik kreeg de opportuniteit om in een bloeiende praktijk te stappen, namelijk De Bloesem.

In de toekomst zou ik heel erg graag het postgraduaat perinatale coaching volgen. Dit om nog betere zorgverlening te kunnen bieden.

Ik doe mijn job met hart en ziel. Ik vind het belangrijk ouders goed te informeren in de weg naar het ouderschap, hen daarin te begeleiden, te ondersteunen maar ook vooral gerust te stellen.

Ik sta altijd voor jullie klaar!